Klasická fazolová polévka
Obtížnost
3.5/5
Čas přípravy
20minut
Čas vaření
30minut
Celkový čas
40minut
Počet porcí
6
Ingredience
- 200g fazolí
- 1 jemně nakrájená cibule
- 2 stroužek česneku
- 1jiška ze sádla a mouky
- sůl, mletý pepř, majoránka, zelená petržel,
- 1 kostka masoxu nebo polévkové koření
Postup
Přebrané fazole namočíme do 1 litru studené vody a postavíme přes noc do chladu. Nabobtnalé fazole dolijte vodou. V průběhu vaření udržujte hladinu postupným dolíváním cca 5 cm nad fazolemi. Fazole mírně vařte cca 2 hodiny do měkka, každých 15 minut je zamíchejte.
Tipy na vylepšení
Do vývaru můžete klidně přidat maso nebo uzené případně bobkový list. Zaleží na vašich chuťových stravovacích preferencích.