Výborný veganský sýr jen ze dvou ingrediencí

Výborný veganský sýr jen ze dvou ingrediencí

Obtížnost

1/5

Čas přípravy

5minut

Čas vaření

0minut

Celkový čas

0minut

Počet porcí

6

Ingredience

  • 0,5 l kešu mléka
  • šťáva z jednoho citronu

Postup

  1. Mléko z kešu opatrně zahřejte v hrnci na střední teplotu, dejte pozor, aby se mléko nezačalo vařit.
  2. Do zahřátého mléka přidejte citronovou šťávu a jemně promíchejte.
  3. Vypněte oheň a nechte směs 15-20 minut vychladnout.
  4. Připravte si velkou mísu, do které vložíte síto. Do síta vložte plátno na sýr a směs pomalu sceďte, od směsi se oddělí přebytečná voda, která bude kapat přes síto.
  5. Nyní už vám jen zbývá směs zatížit, použijte např. pevný sáček naplněný vodou.
  6. Zatíženou směs nechte přes noc odpočívat v lednici.
  7. Ráno budete mít sýr hotový.

Tipy na vylepšení

Užijte si jeho úžasnou texturu a lehkou chuť, podávejte např. s krekry či bílým pečivem

veganský sýr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *