Zelná polévka

Zelná polévka 460kJ

Obtížnost

3.5/5

Čas přípravy

20minut

Čas vaření

30minut

Celkový čas

40minut

Počet porcí

6

Nutriční složení

  • bílkoviny 7g
  • cholesterol 3 mg
  • sacharidy 22 g
  • sodík 100 mg
  • celkový tuk 1g
  • nasycený tuk 0g

Ingredience

  • 1 středně velká hlávka zelí nakrájeného zelí nebo jeden pytlík propláchnutého kyselého zelí
  • 2 velké cibule nakrájené na tenká kolečka
  • 1 oškrábaný velký brambor nakrájený na tenké plátky
  • 1 šálek vody
  • 3 šálky mléka
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1/2 lžičky sušeného kopru
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup

Do kastrolu s vodou vložte zelí, cibuli a brambor. Jakmile začne voda vřít tak snižte teplotu, přikryjte pokličkou nechejte mírně mírně vařit dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu vložte do mixéru s mlékem, jogurtem a připraveným kořením (kmín a pepř). Vzniklou směs umixujte do hladka. Vzniklou směs nalijte zpět do hrnce se zelím  a vodou a vařte dalších 150 minut. Polévku podávejte teplou. Těsně před podáváním posypeme každou porci koprem.

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžete klidně přidat maso nebo uzené případně bobkový list. Zaleží na vašich chuťových stravovacích preferencích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *