Skip to content
Life & Style

Life & Style

  • Nejčtenější
  • Výhodné investice
  • Jak zabavit děti
  • Zdravý život
  • Zdravé hubnutí
  • Osvědčené recepty
  • Toggle search form
fazolová polévka

Fazolová polévka

Posted on 14. 2. 202124. 10. 2021 By administrator

Fazolová polévka 1040kJ

Obtížnost

 3.5/5

Čas přípravy

20minut

Čas vaření

60minut

Celkový čas

80minut

Počet porcí

8

Nutriční složení

  • bílkoviny 14 g
  • sacharidy 14 g
  • cholesterol 0 mg
  • sodík 20 mg
  • celkový tuk 4 g
  • nasycený tuk 1 g

Ingredience

  • 500 g sušených fazoli
  • 1 oloupaná cibule s dvěma hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka zelené petrželky
  • 1 středně velká nakrájená cibule
  • 1 nakrájená zelená paprika
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžíce vhodného rostlinného oleje
  • 1 lžička dobromysle
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 240 g nesolené omáčky z rajčat
  • 1/4 šálku suchého sherry a voda
Na zdobení: drobně nakrájená cibule, petrželka, pažitka, okurka nebo malé dílky pomeranče bez kúry a bez jader

Postup

Fazole propláchněte a dejte  do velké mísy s vodou tak aby byly všechny ponořené a hladina vody ještě tak dva 2cm nad fazolemi. Takto namočené je nechejte nejlépe přes noc. Po namočení vodu z fazolí sceďte  a fazole vložte do velkého hrnce. Dolijte vodu tak, aby fazole byly zcela ponořené. Nakonec přidejte cibuli, bobkový list,  petrželku a vodu přiveďte do varu.  Potom fazole vařte pomalu případně podle pokynů na obalu od výrobce dokud fazole zcela nezměknou. V případě potřeby průběžně dolívejte vodu. Na oleji v malé pánvičce při středně vysoké teplotě osmažte nakrájenou cibuli, papriku, česnek a olej. Osmaženou změklou zeleninu přidejte k vařeným fazolím. Nyní přidejte dobromysl, tymián, ocet a omáčku z rajčat. Vařte dokud vám polévka nezhoustne (cca 60 minut). nakonec přidejte sherry a zamíchejte.  Polévku rozdělte do osmi talířů a každou porci navrch posypeme některým z navržených zdobení.

Tipy na vylepšení

Pokud máte rádi krémové polévky tak fazole můžete rozmixovat a vrátit zpět do vývaru, přidat tři lžíce smetany a ještě 5 minut povařit.

fazolová polévka
Osvědčené recepty

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Proteinové lívance s tvarohem – recept
Next Post: Klasická fazolová polévka

Mohlo by vás také zajímat

Pikantní čočková polévka 945kJ Osvědčené recepty
Jak uvařit těstoviny snadno a chutně Osvědčené recepty
fazolová polévka z konzervy Fazolová polévka z konzervy Osvědčené recepty
Recept na fazolovou polévku z konzervy Osvědčené recepty
bramborová polévka Bramborová polévka s hříbky Osvědčené recepty
2× recept na rychlé jídla na rychlý oběd Osvědčené recepty

Nejnovější články

  • Nezdravé sacharidy
  • Zdravé sacharidy
  • Jak efektivně komunikovat
  • Jak rozvíjet své dovednosti a znalosti
  • Jak si stanovit vlastní cíle
  • Astro & Foto
  • Cestovatel radí
  • Dobrý stavbař
  • Ekonomické vytápění
  • Historie
  • Jak zabavit děti
  • Nejčtenější
  • Nezařazené
  • Osvědčené recepty
  • Recenze
  • Sportování
  • Výhodné investice
  • Zdravé hubnutí
  • Zdravý život
Červenec 2025
Po Út St Čt Pá So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Kvě    

Oblíbené

  • Co jíst, jaké potraviny jsou zdravé a jaké by se měly omezit nebo vyřadit ze stravy
  • dárek pro mužeDárek pro muže
  • Jak sbalit holku jak sbalit klukaJak sbalit holku a jak sbalit kluka

Menu:

  • Nejčtenější
  • Výhodné investice
  • Jak zabavit děti
  • Zdravý život
  • Zdravé hubnutí
  • Osvědčené recepty

Kontakt:

Kurz Focení – Fotokurz
fotografovna.cz
Digitální fotoaparáty – Foťáky a recenze
digitalni-fotoaparaty.pixelfota.cz
Lifestyle – Sport a hubnutí
lifestyle.pixelfota.cz
Astro-foto – Focení noční oblohy
astro-foto.fotografovna.cz
Kontakt:
info@pixelfota.cz

Nejnovější příspěvky:

  • Nezdravé sacharidy
  • Zdravé sacharidy
  • Jak efektivně komunikovat

Copyright © 2025 Life & Style.

Powered by PressBook Blog WordPress theme