Bramborová polévka s hříbky

Bramborová polévka s hříbky

Obtížnost

3.5/5

Čas přípravy

10minut

Čas vaření

45minut

Celkový čas

55minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • 3 brambory nakrájené na kostky
  • 1 jemně nakrájená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 1 hrnek sušených nebo čerstvých hub
  • 3 stonky zelené petržele
  • sůl, pepř, kmín a majoránka

Postup

Oloupané brambory nakrájejte na kostečky, přidejte nakrájenou mrkev a petržel. Směs dejte do hrnce a zalijte 1 litrem vařící vody, přidejte kmín majoránku, brambory a pozvolna vařte. Mezitím si na pánvi se sádlem (olejem) osmažte cibulku, přidejte česnek vmíchejte mouku a osmahněte ji do hněda. potom obsah pánve přidejte do hrnce se zeleninou a vařte  dalších 20 minut. Do hotové polévky přidejte pepř a hříbky a zvolna 5 minut povařte. Na závěr přidejte jemně nasekanou petržel.

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžete klidně přidat maso nebo uzené případně bobkový list. Zaleží na vašich chuťových stravovacích preferencích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *