Fazolová polévka z konzervy

Příprava polévky s fazolových konzerv je snadná a výsledek je dobrý. Na konzervovaných fazolích je skvělé to, že fazole jsou již předvařené. Vše co musíte udělat je dostatečně je zahřát což lze jednoduše udělat zamícháním jich do vody nebo vývaru.

Ingredience na polévku z fazolové konzervy

  • Vývar – Zeleninový nebo kuřecí vývar jsou dobrou volbou. Vždy je lepší použít domácí vývar, ale pokud nemáte čas na jeho přípravu, můžete také použít dobrý vývar z bujónu
  • Šunka – U tohoto receptu můžete použít zbytky uzené šunky nebo si jednoduše koupit kousek šunky v supermarketu. Někteří používají slaninu, klobásy a dokonce i kuřecí maso. Pokud jste vegetariáni, můžete použít tofu nebo brambory
  • Zelenina – Používáme mrkev, cibuli a celer, ale můžete použít své oblíbené vegetariány
  • Konzervované fazole – dvě plechovky fazolí jsou dostačující. Můžete také použít sušené fazole, ale v tomto receptu používáme konzervované fazole.

Nejlepší koření pro polévku z fazolí

Doporučuje se použít trochu čerstvého tymiánu. Pokud nemáte čerstvý tymián tak můžete použít sušený tymián. Doporučuje se nepoužívat tymiánový prášek, protože ten může polévku nepříjemně zabarvit. Hodí se také bobkový list, trocha pepře a jemně mletá ​​sůl. Sůl přidávejte až na konci vaření, protože šunka obvykle obsahuje velké množství soli a vaše polévka by mohla být příliš slaná.

Tipy na vaření pro přípravu polévky z fazolí

Nepodceňujte proces smažení zeleniny. Realita je taková, že smažená cibule má mnohem lepší chuť než vařená cibule. Nesmažení zeleniny k přípravě polévky je chyba, protože se tak připravujete o chutě, které mohou udělat vaší polévku mnohem chutnější.

U fazolové polévky by měla být cibule jemně spolu s nakrájenou mrkví a tenkým plátkem celeru. Zeleninu restujte několik minut spolu se šunkou a dvěma stroužky česneku. Přidejte vývar, fazole z konzervy a máte hotovo!

Pokud chcete trochu experimentovat s chutí tak můžete na restování místo oleje použít máslo.

Recept jak uvařit fazolovou polévku s fazolemi z konzervy

Tato vynikající fazolová polévka je uvařena z konzervovaných fazolí! Je to perfektní oběd za chladného počasí.

8 porcí |doba přípravy 10 minut | doba vaření 20 minut | celková doba 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce másla
  • 1 velká bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 střední mrkev
  • 3 stonky celeru
  • 2 šálky šunky
  • 2 plechovky fazolí, cca. 2 ½ šálků
  • 4 šálky kuřecího vývaru nebo vývaru z kuřecího bujónu

1 bobkový list, 1 lžičku sušeného tymiánu (volitelně), sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi malé čtverečky. Rozdrťte oloupaný česnek a ostrouhanou mrkev nakrájejte na kostky a nakonec umyjte celer a nakrájejte jej na tenké plátky
  2. Nakrájejte šunku na kostky a odložte si ji na později.
  3. Zeleninu restujte v polévkovém hrnci
  4. Zapněte sporák na střední teplotu a rozpusťte dvě lžíce másla.
  5. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přidejte drcený česnek a cibuli. Vzniklou směs pomalu smažte, dokud vám cibule nezesklovatí
  6. Přidejte mrkev, celer a duste ještě několik minut, dokud cibule nezačne hnědnout
  7. Přidejte šunku a vše dobře promíchejte.
  8. Otevřete plechovky s fazolí a vložte jejich obsah do cedníku. Poté fazole opláchněte pod tekoucí vodou a nechejte je okapat
  9. Do hrnce s restovanou zeleninou a šunkou přidejte fazole, vývar, bobkový list, tymián a špetku pepře.
  10. Podávejte s chlebem a dobrou chuť!

Tip pro skladování: Tuto fazolovou polévku můžete zmrazit až na 4 týdny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *