Skip to content
Life & Style

Life & Style

  • Nejčtenější
  • Výhodné investice
  • Jak zabavit děti
  • Zdravý život
  • Zdravé hubnutí
  • Osvědčené recepty
  • Toggle search form
fazolová polévka z konzervy

Fazolová polévka z konzervy

Posted on 14. 2. 202122. 11. 2021 By administrator

Příprava polévky s fazolových konzerv je snadná a výsledek je dobrý. Na konzervovaných fazolích je skvělé to, že fazole jsou již předvařené. Vše co musíte udělat je dostatečně je ohřát, což lze jednoduše udělate zamícháním jich do vody nebo vývaru.

Ingredience na polévku z fazolové konzervy

  • Vývar – Zeleninový nebo kuřecí vývar jsou dobrou volbou. Vždy je lepší použít domácí vývar, ale pokud nemáte čas na jeho přípravu, můžete také použít dobrý vývar z bujónu
  • Šunka – U tohoto receptu můžete použít zbytky uzené šunky nebo si jednoduše koupit kousek šunky v supermarketu. Někteří používají slaninu, klobásy a dokonce i kuřecí maso. Pokud jste vegetariáni, můžete použít tofu nebo brambory
  • Zelenina – Používáme mrkev, cibuli a celer, ale můžete použít své oblíbené vegetariány
  • Konzervované fazole – dvě plechovky fazolí jsou dostačující. Můžete také použít sušené fazole, ale v tomto receptu používáme konzervované fazole.

Nejlepší koření pro polévku z fazolí

Doporučuje se použít trochu čerstvého tymiánu. Pokud nemáte čerstvý tymián tak můžete použít sušený tymián. Doporučuje se nepoužívat tymiánový prášek, protože ten může polévku nepříjemně zabarvit. Hodí se také bobkový list, trocha pepře a jemně mletá ​​sůl. Sůl přidávejte až na konci vaření, protože šunka obvykle obsahuje velké množství soli a vaše polévka by mohla být příliš slaná.

Tipy na vaření pro přípravu polévky z fazolí

Nepodceňujte proces smažení zeleniny. Realita je taková, že smažená cibule má mnohem lepší chuť než vařená cibule. Nesmažení zeleniny k přípravě polévky je chyba, protože se tak připravujete o chutě, které mohou udělat vaší polévku mnohem chutnější.

U fazolové polévky by měla být cibule jemně spolu s nakrájenou mrkví a tenkým plátkem celeru. Zeleninu restujte několik minut spolu se šunkou a dvěma stroužky česneku. Přidejte vývar, fazole z konzervy a máte hotovo!

Pokud chcete trochu experimentovat s chutí tak můžete na restování místo oleje použít máslo.

Recept jak uvařit fazolovou polévku s fazolemi z konzervy

Tato vynikající fazolová polévka je uvařena z konzervovaných fazolí! Je to perfektní oběd za chladného počasí.

8 porcí |doba přípravy 10 minut | doba vaření 20 minut | celková doba 30 minut

Budeme potřebovat:

  • 2 lžíce másla
  • 1 velká bílá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 střední mrkev
  • 3 stonky celeru
  • 2 šálky šunky
  • 2 plechovky fazolí, cca. 2 ½ šálků
  • 4 šálky kuřecího vývaru nebo vývaru z kuřecího bujónu

1 bobkový list, 1 lžičku sušeného tymiánu (volitelně), sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi malé čtverečky. Rozdrťte oloupaný česnek a ostrouhanou mrkev nakrájejte na kostky a nakonec umyjte celer a nakrájejte jej na tenké plátky
  2. Nakrájejte šunku na kostky a odložte si ji na později.
  3. Zeleninu restujte v polévkovém hrnci
  4. Zapněte sporák na střední teplotu a rozpusťte dvě lžíce másla.
  5. V polévkovém hrnci rozpusťte máslo, přidejte drcený česnek a cibuli. Vzniklou směs pomalu smažte, dokud vám cibule nezesklovatí
  6. Přidejte mrkev, celer a duste ještě několik minut, dokud cibule nezačne hnědnout
  7. Přidejte šunku a vše dobře promíchejte.
  8. Otevřete plechovky s fazolí a vložte jejich obsah do cedníku. Poté fazole opláchněte pod tekoucí vodou a nechejte je okapat
  9. Do hrnce s restovanou zeleninou a šunkou přidejte fazole, vývar, bobkový list, tymián a špetku pepře.
  10. Podávejte s chlebem a dobrou chuť!

Tip pro skladování: Tuto fazolovou polévku můžete zmrazit až na 4 týdny.

Osvědčené recepty

Navigace pro příspěvek

Previous Post: Klasická fazolová polévka
Next Post: Domácí zázvorový sirup proti nachlazení

Mohlo by vás také zajímat

Pikantní čočková polévka 945kJ Osvědčené recepty
slepičí polévka Slepičí polévka aneb recept na vývar ze slepice Osvědčené recepty
Recept na fazolovou polévku z konzervy Osvědčené recepty
fazolová polévka Klasická fazolová polévka Osvědčené recepty
ovocné koktejly recept smoothie 10 ovocných smoothie koktejlů, všechny pod 300 kalorií Nejčtenější
bramborová polévka Bramborová polévka s hříbky Osvědčené recepty

Nejnovější články

  • Nezdravé sacharidy
  • Zdravé sacharidy
  • Jak efektivně komunikovat
  • Jak rozvíjet své dovednosti a znalosti
  • Jak si stanovit vlastní cíle
  • Astro & Foto
  • Cestovatel radí
  • Dobrý stavbař
  • Ekonomické vytápění
  • Historie
  • Jak zabavit děti
  • Nejčtenější
  • Nezařazené
  • Osvědčené recepty
  • Recenze
  • Sportování
  • Výhodné investice
  • Zdravé hubnutí
  • Zdravý život
Květen 2025
Po Út St Čt Pá So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« Kvě    

Oblíbené

  • Co jíst, jaké potraviny jsou zdravé a jaké by se měly omezit nebo vyřadit ze stravy
  • dárek pro mužeDárek pro muže
  • Jak sbalit holku jak sbalit klukaJak sbalit holku a jak sbalit kluka

Menu:

  • Nejčtenější
  • Výhodné investice
  • Jak zabavit děti
  • Zdravý život
  • Zdravé hubnutí
  • Osvědčené recepty

Kontakt:

Kurz Focení – Fotokurz
fotografovna.cz
Digitální fotoaparáty – Foťáky a recenze
digitalni-fotoaparaty.pixelfota.cz
Lifestyle – Sport a hubnutí
lifestyle.pixelfota.cz
Astro-foto – Focení noční oblohy
astro-foto.fotografovna.cz
Kontakt:
info@pixelfota.cz

Nejnovější příspěvky:

  • Nezdravé sacharidy
  • Zdravé sacharidy
  • Jak efektivně komunikovat

Copyright © 2025 Life & Style.

Powered by PressBook Blog WordPress theme