Klasická fazolová polévka

Klasická fazolová polévka

Obtížnost

3.5/5

Čas přípravy

20minut

Čas vaření

30minut

Celkový čas

40minut

Počet porcí

6

Ingredience

  • 200g fazolí
  • 1 jemně nakrájená cibule
  • 2 stroužek česneku
  • 1jiška ze sádla a mouky
  • sůl, mletý pepř,  majoránka, zelená petržel, 
  • 1 kostka masoxu nebo polévkové koření

Postup

Přebrané fazole namočíme do 1 litru studené vody a postavíme přes noc do chladu. Nabobtnalé fazole dolijte vodou. V průběhu vaření udržujte hladinu postupným dolíváním cca 5 cm nad fazolemi. Fazole mírně vařte cca 2 hodiny do měkka, každých 15 minut je zamíchejte. 

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžete klidně přidat maso nebo uzené případně bobkový list. Zaleží na vašich chuťových stravovacích preferencích.

fazolová polévka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *