Slepičí polévka aneb recept na vývar ze slepice

Slepičí polévka aneb vývar ze slepice

Obtížnost

3.5/5

Čas přípravy

20minut

Čas vaření

30minut

Celkový čas

50minut

Počet porcí

4

Ingredience

  • 1 slepice nebo slepičí droby
  • 2 středně velké mrkve
  • 1 pastinák nebo petržel
  • 1/4 středního celeru
  • 4 zrnka koriandru
  • 1 malá lžička soli

Postup

Slepici nebo droby nejprve dobře omyjte a vložte do tlakového hrnce a zalijte 1 l vody, přidejte mrkev petržel , celer sůl a po zasyčení vařte 30 minut. Hrnec nechejte zchladnout pod bor varu a vyjměte slepici. Z uvařeného masa odstraňte kosti a maso nakrájejte na malé kousky.  V osolené vodě si uvařte nudle dle návodu na obalu. Vývar sceďte, zeleninu můžete nakrájet a vrátit do vývaru. Nudle sceďte a propláchněte studenou vodou, takto připravené nudle vložte do talíře, zalijte vývarem a přidejte kousky slepičího masa. 

Tipy na vylepšení

Na závěr můžete přidat nastrouhaný sýr, vývar můžete dochutit například koriandrem. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *