Recept na flambovaný ananas

Recept na flambovaný ananas

Pochutnejte si na vynikajícím doma připraveném dezertu. Flambovaný ananas si můžete vychutnat si jej můžete v jakémkoliv ročním období. V létě na zahradě a v zimě doma u televize. Na jeho výrobu vám stačí pár surovin.

Suroviny na flambovaný ananas:

  • 1 velký ananas
  • 100 g cukru třtina
  • 100 g másla
  • 1 velký pomeranč
  • 250 g vanilkové zmrzliny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g oříšků (mandle, vlašské)
  • pár snítek čerstvé máty

Postup:

Ananas nejdříve oloupejte, pak ho nakrájejte na plátky a odstraňte z nich střední část, která je dřevnatá. Do hrnce se silnějším dnem vsypte třtinový cukr a míchejte, dokud nezkaramelizuje. Přidejte k němu kousek másla a vymačkanou šťávu z jednoho celého pomeranče. Do směsi vložte plátky ananasu, přikryjte pokličkou vařte na mírném plameni, zhruba půl hodiny.

Na tomto zdravém a výborném dezertu je nejlepší právě kombinace teplého ananasu a omáčky se studenou zmrzlinou a šlehačkou.

Mezitím si ve vysoké nádobě vyšlehejte smetanu ke šlehání. Hotovou šlehačku dejte nachladit do lednice. Až ananas změkne, vytáhněte ho a vložte jeho plátky na talíř. Směs v hrnci promixujte tyčovým mixérem, vytvořte z ní takovou omáčku. Tou pak ananas polijte nebo ji nandejte na talíř vedle ovoce. Dozdobte snítkou máty, kopečkem vanilkové zmrzliny a kopečkem šlehačky. Dezert ještě zasypte vámi zvolenými oříšky. Ihned podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *