Výborný veganský sýr jen ze dvou ingrediencí
Obtížnost
1/5
Čas přípravy
5minut
Čas vaření
0minut
Celkový čas
0minut
Počet porcí
6
Ingredience
- 0,5 l kešu mléka
- šťáva z jednoho citronu
Postup
- Mléko z kešu opatrně zahřejte v hrnci na střední teplotu, dejte pozor, aby se mléko nezačalo vařit.
- Do zahřátého mléka přidejte citronovou šťávu a jemně promíchejte.
- Vypněte oheň a nechte směs 15-20 minut vychladnout.
- Připravte si velkou mísu, do které vložíte síto. Do síta vložte plátno na sýr a směs pomalu sceďte, od směsi se oddělí přebytečná voda, která bude kapat přes síto.
- Nyní už vám jen zbývá směs zatížit, použijte např. pevný sáček naplněný vodou.
- Zatíženou směs nechte přes noc odpočívat v lednici.
- Ráno budete mít sýr hotový.
Tipy na vylepšení
Užijte si jeho úžasnou texturu a lehkou chuť, podávejte např. s krekry či bílým pečivem