Pikantní čočková polévka 945kJ

Pikantní čočková polévka 950kJ

Obtížnost

3.5/5

Čas přípravy

20minut

Čas vaření

90minut

Celkový čas

110minut

Počet porcí

7

Nutriční složení

  • bílkoviny 11g
  • sacharidy 31 g
  • cholesterol 0 mg
  • sodík 70 mg
  • celkový tuk 4 g
  • nasycený tuk 1 g

Ingredience

  • 1 lžíce vhodného rostlinného oleje
  • 1 lžíce vody
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 2 nakrájené středně velké cibule
  • 1 drobně nakrájená zelená paprika
  • 3 1/2 šálku domácího kuřecího vývaru
  • 1/3 1 lehkého piva nebo vody
  • 1 1/4 šálku vody
  • 1 1/2 šálku sušené čočky
  • 1 lžička vegety
  • 2 1/2 až 3 lžíce pálivé papriky
  • 1 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky kayenského pepře
  • 1 lžička cukru
  • 180 g nesoleného rajčatového protlaku
  • 3/4 šálku drobně nakrájené zelené cibulky
  • 60 g strouhaného nízkotučného čedaru

Postup

V hrnci rozehřejeme olej přidejte česnek, cibuli a zelenou papriku. Smažte cca 8 až 10 minut. Potom přidejte vývar (pokud nemáte vývar tak přidejte 1 kostku masoxu), pivo, vodu, čočku, koření a rajčatový protlak. Přiveďte do varu přiklopte pokličkou a pomalu za občasného míchání vařte (cca 1 až 1 1/2 hodiny), dokud vám čočka nezměkne. nezapomeňte dolívat vodu. Podávejte na ohřátých talířích, vrch si můžete posypeme cibulkou a sýrem.

Tipy na vylepšení

Do vývaru můžete klidně přidat maso nebo uzené případně bobkový list. Zaleží na vašich chuťových stravovacích preferencích.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *