Kuřecí kari je skvělé jídlo, které může být velmi jednoduché na přípravu, ale také může být náročné na koření. Zde je recept na jednoduché kuřecí kari:
Suroviny:
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na drobné kousky
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky soli
- 400 ml kokosového mléka
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Rozehřejte olej v hrnci a přidejte cibuli a česnek. Orestujte je dozlatova.
- Přidejte kuřecí kostky a orestujte je z každé strany, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari koření, koriandr, kmín a sůl a promíchejte, dokud se koření nezapracuje do masa.
- Přidejte kokosové mléko a přiveďte k varu. Snížte teplotu a vařte asi 15 minut, dokud kuřecí maso není měkké a tekutina se zredukuje.
- Ochutnejte a přidejte podle potřeby sůl a pepř.
Podávejte s rýží nebo chlebem. Můžete přidat také zeleninu, jako jsou hrášek, mrkev nebo paprika, pro větší výživovou hodnotu a zvýraznění chuti.