Flambovaný ananas je skvělé dezertní jídlo, které může být připraveno velmi snadno. Zde je recept na flambovaný ananas:
Suroviny:
- 1 ananas
- 50g másla
- 50g hnědého cukru
- 50 ml rumu
- Vanilkový zmrzlina na servírování
Postup:
- Ananas oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm.
- Rozpálte pánvičku a dejte na ni máslo.
- Přidejte hnědý cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí a nezačne se lehce karamelizovat.
- Přidejte plátky ananasu a opékejte je na pánvičce po obou stranách, dokud nejsou zlatavé.
- Přidejte rum a zapalte ho. Opakujte několikrát, dokud plameny neuvolní alkoholovou páru a nevyhasnou samy.
- Flambovaný ananas podávejte ihned s kopečkem vanilkového zmrzlina.
Tento dezert je skvělým způsobem, jak zakončit výborné jídlo nebo ho můžete servírovat jako samostatné jídlo na večeři či speciální příležitosti.